AIK Ishockeyförening Team 04 utökade sina spelarkonton med Be4You

Under hösten 2018 sålde AIK Ishockeyförening Team 04 produkter från Be4You med ett lyckat resultat.

– Det som lockade med Be4You var att det dels var en direkt kickback för spelarna själva och dels att de kunde köpa roliga grejer för sina coins, Jaime Rico, lagledare AIK Ishockeyförening Team 04.


AIK Ishockeyförening Team 04 valde att inte införa ett skalkrav, utan lät försäljningen vara frivillig. Det innebar att försäljningen från Be4You gick till spelarnas egna spelarkonton. Merparten av laget valde ändå att ta chansen att utöka sitt eget spelarkonto samt samla coins att handla produkter för. Det som taggade spelarna lite extra var att de med Be4You kunde tjäna ihop egna coins när försäljningen hade uppnått en viss nivå. Med dessa coins kan spelarna handla valfria produkter i Be4You:s webbshop.


– Föreningen står inte för medlemskap, aktiviteter och cuper – utan det betalas separat. Det här blev en ypperlig chans för spelarna att själva kunna bidra till sitt eget konto, berättar Jaime.


Ytterligare en fördel som föreningen såg var att spelarna växte i sig själva när de sålde produkterna. Den medievana de samlat på sig genom föreningens konto och egna sociala medier fick de användning för under försäljningen.


– Vi fick många positiva reaktioner när vi introducerade Be4You för laget! Bland annat för det stora utbudet och miljövänliga produkter, med bra material som bambu. Liknande företag erbjuder enbart kläder men här fanns även trådlösa högtalare, hörlurar och så vidare. Våra spelare tyckte att det var mer attraktiva produkter som är lättare att sälja, berättar Jaime.


Jaime beskriver det som att attraktiva produkter är nyckeln till att uppdraget ska gå bra.


– Det har varit ett perfekt sätt att marknadsföra både sig själv som spelare men även sitt lag. Det vinnande konceptet är att det inte finns någon risk, det finns bara fördelar att vinna. Vi skulle absolut kunna tänka oss att göra det här igen!, avslutar Jaime.


För laget väntar en fortsatt intensiv period på isen som ett av Stockholms bättre lag i sin årskull. Vi önskar dem all lycka till i säsongen!